Maku

Possua toscanalaiseen tapaan (Arista alla moda toscana)

1 h 15 min
GL
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 1200 gporsaan ulkofileetä

Mausteseos

  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 dltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 2 tlfenkolinsiemeniä (hienonnettuna)
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1/2 tlneilikkaa

Lisäksi

  • 1 dloliiviöljyä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Sekoita toscanalaiset mausteet keskenään ja hiero kauttaaltaan fileen pintaan. Nosta filee uunivuokaan ja pirskottele päälle reilusti oliiviöljyä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Anna possun fileen vetäytyä foliolla peitettynä noin puoli tuntia. Leikkaa toscanalaiseen tapaan valmistetun possun liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa lisänä keitettyjä valkoisia papuja.

MITÄ PIDIT?
4