Maku

Possua thaibasilikakastikkeessa

11 min
0
0

Possua thaibasilikakastikkeessa

Basilikakastikkeessa tarjoiltu possu on aitoa thaimaalaista pikaruokaa, pad kra pao moo. Possun tilalla reseptissä voi käyttää myös kanaa tai rapuja.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kpljasminriisiä, annospusseissa
  • 300 gpossunlihaa
  • 100 gedamame-papuja
  • 2 kplpaistettua kananmunaa
  • 1 kpltuore punainen chili silputtuna
  • 1 kplthaibasilikapuskan lehdet
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 rklosterikastiketta
  • 2 kplvalkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 tlsokeria
  • ½–1 tlsuolaa

Tee näin

11 min
{
AKTIIVINEN11 min
PASSIIVINEN

Keitä jasminriisiä 10 minuutin ajan.

Laita kasvisöljy kuumalle pannulle ja heita joukkoon murskatut valkosipulinkynnet sekä pilkottu chili. Freesaa hetki, mutta varo ruskistamasta.

Lisää joukkoon possusuikaleet ja paista kunnes kypsät.

Lisää joukkoon pavut ja kaada päälle kastikkeet sekä loput mausteista. Jatka paistamista vileä 2 minuutin ajan.

Ota pannu leideltä ja lisää joukkoon nypityt thaibasilikan lehdet. Kääntele kastikkeeseen tasaisesti.

Aseta lautasille valmis riisi ja kastike.

Paista annoksen pinnalle yksi kananmuna per ruokailija.

Tarjoile halutessasi chiliöljyn tai tulisen sriracha-kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä