Kotivinkki

Possu-purjokastike, mantelia ja keitettyä riisiä

0
0

Possu-purjokastike, mantelia ja keitettyä riisiä

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 dlmantelilastuja
  • noin 400–500 gmaustamatonta luomuporsaanulkofileetä suikaleina
  • öljyä paistamiseen
  • ½isosta purjosta
  • 1 tlmaizenaa
  • 4 dlvettä
  • 1kanaliemikuutio
  • 1 tlsoijaa
  • ¾ dlriisiviinietikkaa tai viinietikkaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 dlpakasteherneitä
  • maun mukaan suolaa
  • valkopippuria

KEITETTY RIISI:

  • 1 lvettä
  • 5 dlbasmatiriisiä
  • 1½ tlsuolaa
  • nokaremargariinia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1.Paahda mantelit kuivalla pannulla kauniin kullanruskeiksi. Nosta sivuun.

2. Huuhtele riisi hyvin siivilässä ja pane kattilaan vesi. Kun vesi on kiehahtanut, lisää sekaan riisi ja mausta suolalla ja margariini­nokareella.

3. Keitä kannen alla hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää. Pidä lämpimänä. Ota puolet riisistä sivuun, anna jäähtyä ja pane peitettynä viileään odottamaan seuraavan päivän risoton valmistusta.

4. Paista suikaloitu porsaanliha pienissä erissä pannulla öljyssä kypsäksi. Lisää viipaloidut purjopalat ja paista vielä parin minuutin ajan.

5. Sekoita maizena kylmään veteen ja kaada seos pannulle liha-purjoseoksen päälle. Lisää pilkottu kanaliemikuutio, soija, riisiviinietikka ja sokeri. Sekoita ja anna seoksen kiehahtaa.

6. Lisää sulatetut pakasteherneet ja kääntele, kunnes herneet ovat kuumia. Viimeistele ruoka paahdetuilla mantelilastuilla. Tarjoa höyrytetyn riisin kanssa.

Vinkki!

Ateria valmistuu porsaanlihan sijasta yhtä hyvin myös broilerista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä