Maku

Possu-punajuurikastike

45 min
3.5
1

Possu-punajuurikastike

MU
GL
1
3.5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 500 gporsaanlihasuikaleita
  • 1 kplpunasipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 kplpunajuurta (suikaloituna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 6 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (muruna)
  • 1 rklsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rkltuoretta oreganoa (hienonnettuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna öljy pannulla. Lisää huoneenlämpöiset lihasuikaleet ja ruskista ne kevyesti.

Lisää pannulle sipulisilput, punajuurisuikaleet ja sitruunamehu. Jatka paistamista jonkin aikaa ja kääntelee seosta välillä lastalla.

Lisää vesi, liemikuutio, juustomurut ja sokeri. Peitä pannu kannella ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsyneet.

Tarkista maku ja mausta myllystä rouhitulla pippurilla sekä tarvittaessa suolalla.

Lisää possu-punajuurikastikkeen pinnalle lopuksi yrttisilppua. Tarjoa possu-punajuurikastike joko kuorineen keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

•Jos haluat paksumman kastikkeen, käytä suurustetta (ruskeille kastikkeille) noin 1 rkl.

•Voit käyttää punajuuren asemesta borssikeittoaineksia, joita löydät kauppojen pakastealtaasta.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä