Maku

Possu-portteripata

50 min
LA
MA
MU
3.75
2


 

Tulosta
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon

Ainekset (4 annosta)

  • 1 rklruokaöljyä
  • 600 gporsaanlihasuikaleita
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 1/3 dlkeskiolutta (esim. portteri)
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 2 rklsinappia
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 1/4 tlkatajanmarjoja (murskattuna)
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklfariinisokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

Ruskista huoneenlämpöiset paistisuikaleet pannulla öljyssä. Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulit ja hauduta niin, että sipulit muuttuvat läpikuultaviksi. Kaada joukkoon portteri ja mausta pata lihaliemikuutiolla, sinapilla, tomaattipyreellä, katajanmarjoilla, timjamilla, rouhitulla mustapippurilla ja fariinisokerilla.

Hauduta possu-portterikannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 30 minuuttia.

Tarjoa possu-portteripadan kanssa keitettyjä perunoita ja juureksia. Makua pyöristämään sopii karpalo- tai mustaherukkahyytelö.

MITÄ PIDIT?
3.75