Maku

Possu-kaaliburgerit

2 h 45 min
0
1

Possu-kaaliburgerit

Hunajainen porsaankylki ja punakaali-omenasalaatti sopivat täydellisesti yhteen. Kokoa niistä burgeri ja lusikoi mukaan piparjuurimajoneesia.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgporsaankylkeä
  • 2 rklsormisuolaa
  • 2 0sokeria
  • 2 rklhunajaa
  • 3 rklsoijakastiketta

Kaalisalaatti

  • 1 kplpunakaali
  • 1 kplpunasipuli
  • 2 kplomenaa (esim. Granny Smith)
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 2 rklmajoneesia
  • 1 tlsokeria
  • suolaa

Kastike

  • 1 dlmajoneesia
  • 1 rklpiparjuuritahnaa

Tarjoiluun

  • tuoretta korianteria
  • hampurilaissämpylöitä

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Hiero mausteet porsaankyljen pintaan molemmin puolin. Anna lihan maustua jääkaapissa yön yli.

Pyyhi mausteet pois lihan pinnasta ja nosta se uunivuokaan rasvapuoli alas päin. Peitä vuoka tiiviisti foliolla.

Paista lihaa 150 asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia. Ota folio pois ja käännä kylki rasvapuoli ylös päin. Leikkaa rasvaan veitsellä ruudukko. Paista 200 asteisessa uunissa vielä tunti.

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja pilko sipuli ja omenat.

Sekoita salaatti. Lisää joukkoon punaviinietikka, majoneesi, sokeri ja suola.

Valmista kastike. Sekoita majoneesiin piparjuuri.

Viipaloi porsaankylki. Lisää burgerisämpylän väliin kaalisalaattia, siivu porsaankylkeä, lusikallinen kastiketta ja tuoretta korianteria.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä