Maku

Possu-banaanipata

45 min
GL
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada

Ainekset (5 annosta)

  • 2 rklruokaöljyä
  • 500 gporsaanpaistia (suikaloituna)
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 kpltuoretta chiliä (punainen)
  • 1 rklcurrya
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 1 dlvettä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rkllimettimehua
  • 1 kplbanaania
  • 1/2 dltuoretta korianteria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihasuikaleet. Lisää sipulisilput mukaan paistumaan.

Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili. Lisää chili ja curry pannulle. Sekoittele hetki.

Kaada kookosmaito ja purkin huuhteluvesi pannulle. Lisää soijakastike ja limettimehu.

Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää pataan tarvittaessa vähän vettä.

Halkaise lopuksi kuorittu banaani pitkittäin ja leikkaa viipaleiksi. Lisää viipaleet lihapataan.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta. Koristele possu-banaanipata korianterilla.

Tarjoile possu-banaanipata jasmiiniriisin kanssa.

•Lisää pataan paahdettuja suolapähkinöitä tai soijapapuja. Huuhdo niistä suola pois ennen pataan lisäämistä.

MITÄ PIDIT?
0