Maku

Portugalilaiset kermaleivokset

3 h
4
0

Portugalilaiset kermaleivokset

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 500 gvoitaikinaa

Täyte

  • 5 dlkuohukermaa
  • 1/4 kplsitruunaa (kuoriviipaleita)
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 8 kplkeltuaista

Pinnalle

  • 2 rklkanelia

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Sulata voi- tai lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina ohueksi levyksi (30 × 20 cm). Rullaa se tiukasti ja leikkaa puolen sentin kiekoiksi. Pai nele taikinapala vedellä kostutetuin peukaloin leivosmuottien (vetoisuus 1/2 dl) pohjille ja reunoille. Voit käyttää myös muffinipeltiä tai pieniä kartonkivuokia. Siirrä vuoat jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Mittaa kerma, sitruunankuoret ja kanelitanko pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta ja siirrä sivuun. Anna maustua 20 minuuttia. Poista kuoret ja tanko.

Sekoita vehnäjauhot sokeriin ja yhdistä keltuaisten kanssa kulhossa. Vatkaa keltuaisseos kermaan ja kuumenna, kunnes seos saostuu. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä.

Täytä leivosmuotit ja paista kermaleivoksia 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Tuprauta portugalilaisten kermaleivosten päälle kanelia ja tarjoa lämpiminä kahvin kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä