Maku

Portugalilainen lehtikaalikeitto

50 min
3.6
3

Portugalilainen lehtikaalikeitto

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 600 gperunaa (keltainen pussi)
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 10 dlkasvislientä
  • 150 glehtikaalia (tai savoijinkaalia)
  • 100 gchorizo-makkaraa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 dltuoretta korianteria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Kuori ja pilko perunat ja sipulit. Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää kasvikset joukkoon. Keitä kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä (noin 20 minuuttia).

Pese lehtikaali ja leikkaa se oikein ohuiksi suikaleiksi.

Viipaloi chouricoat eli chorizo-makkarat.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää hieman vettä tarvittaessa. Kiehauta keitto uudelleen. Lisää kaali, makkarat ja öljy. Anna hautua noin 5 minuuttia.

Tarkista portugalilaisen lehtikaalikeiton maku. Silppua pinnalle korianteria.

*Perinteisesti caldo verden kanssa tarjotaan karkeista maissijauhosta leivottua leipää.

*Caldo verdeä eli peruna-kaalikeittoa tarjotaan usein perhejuhlissa alkuruokana.

*Mausteiset makkarat voit halutessasi ruskistaa pannulla ennen soppakulhoon lisäämistä.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä