Maku

Portteri-naudanlihapata

2 h 15 min
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gnaudanpaistia
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 3 kplsipulia (viipaloituna)
  • 1 kplporkkanaa
  • 10 dllihalientä
  • 3 1/2 dlkeskiolutta (esim. portteria)
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 rklsokeria
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 2 rkltummaa kastikesuurustetta

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Leikkaa siistitty liha kuutioiksi. Ruskista lihapalat pienissä erissä pannulla kuumassa öljyssä ja nosta lihat pataan. Mausta suolalla ja pippurirouheella. Kuullota öljyssä kuoritut ja viipaloidut sipulit ja kumoa ne pataan. Lisää sekaan kuorituttu ja paloiteltu porkkana, luumu- tai tomaattipyree, olut ja lihaliemi sekä loput aineksista. Kuumenna ainekset hellalla kiehuvaksi ja kuori pintaan nouseva vaahto. Halutessasi voit suurustaa lientä tummalla kastikesuurusteella. Peitä kannella ja pane uuniin 175 asteeseen pariksi tunniksi, kunnes liha on mureaa.

MITÄ PIDIT?
4