Porsaankylki-ankanmaksa-terriini ja pähkinäsalaatti

12 h 30 min
2.5
0

Porsaankylki-ankanmaksa-terriini ja pähkinäsalaatti

MU
GL
0
2.5
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gsiankylkeä
  • 4 rklmerisuolaa
  • 100 gmaksaa (ankan)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 rklvoita

Pähkinäsalaatti

  • 30 ghasselpähkinöitä
  • 30 gcashewpähkinöitä
  • 30 gpekaanipähkinöitä
  • 30 gsaksanpähkinöitä
  • 100 gsalaattisekoitusta
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Mausta porsaankylki merisuolalla.
Anna maustua jääkaapissa noin kaksi tuntia.
Kypsennä porsaankylkeä uunivuoassa 150 asteessa noin 6 tuntia. Kokeile 4 tunnin jälkeen lihan mureutta. Kyljen pitäisi olla murea ja kostea. Nosta uunista ja anna kyljen jäähtyä. Kyljen voi myös valmistaa vaikka edellisenä päivänä.
Riivi jäähtyneestä kyljestä vain lihat talteen – tähteitä jää aika paljon.
Leikkaa ankanmaksa noin 1 cm:n viipaleiksi ja mausta ne suolalla ja valkopippurilla.
Kuumenna pinnoitettu paistinpannu kuumaksi ja lisää nokare rasvaa.
Kun voi vaahtoaa, lisää maksaviipaleet. Paista molemmin puolin 10 sekuntin ajan. Nosta palat lautaselle jäähtymään.
Kaada pannussa oleva rasva porsaankylkilihojen päälle ja mausta kylkilihat suolalla ja pippurilla.
Pane 30 × 30 cm:n pala kelmua työlaudalle. Kasaa kelmulle 5 cm:n leveydelle kylkeä ja maksaa kerroksittain.
Rullaa kelmu, niin että terriinistä muodostuu pyöreä tanko.
Käytä lisää kelmua ja kiristä paketti tiiviiksi molemmista päistä, kuten karamelli.
Teippaa päät tiukasti kiinni. Näin terriini jää muotoonsa.
Pane jääkaappiin vähintään yön ajaksi.
Valmista salaatti juuri ennen tarjoilua.
Paahda pähkinät kauniin värisiksi koko ajan pannulla sekoittaen. Anna jäähtyä ja murskaa liinan välissä esimerkiksi lihanuijalla.
Pese ja revi salaatti kulhoon. Lisää murskatut pähkinät.
Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja oliiviöljyllä.
Leikkaa jäähtyneestä terriinistä 1,5 cm:n paksuisia paloja. Halutessasi voit lämmittää paloja uunissa niin, että terriini hieman lämpenee.

MITÄ PIDIT?
2.5
Katso myös nämä