Maku

Porsaanfilee suppilovahveroilla ja hapankaalilla

24 h 45 min
3.4
0

Porsaanfilee suppilovahveroilla ja hapankaalilla

MU
GL
0
3.4
Teksti Kati Pohja
Kuvat Antti Sepponen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 700 gporsaan ulkofileetä

Marinadi

  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1 rklviinietikkaa
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 rklfariinisokeria
  • 1 tlmustapippuria

Täyte

  • 100 gsuppilovahveroita
  • 1 kplsipulia
  • 3 kplpekonia
  • 100 ghapankaalia (valkosipuli)
  • 1/2 dlruokakermaa

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN24 h

Poista tarvittaessa lihasta kalvot ja näkyvä rasva.
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pane liha pakastuspussiin ja kaada marinadi päälle. Kääntele siten, että liha maustuu kauttaaltaan. Marinoi jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Valuta ylimääräinen marinadi pois.
Hienonna sienet ja sipuli. Suikaloi pekoni. Paista sieni-sipuli-pekoniseosta pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää valutetut hapankaalit ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää lopuksi kerma ja anna kuohahtaa.
Leikkaa lihaan viiltoja sentin välein ja täytä viillot sieniseoksella. Pane liha uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa koosta riippuen 1/2–1 tuntia. Sisäfilee kypsyy nopeammin kuin ulkofilee. Jos porsaanfileen pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla. Anna fileen vetäytyä uunista ottamisen jälkeen folioon peiteltynä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Tarjoa porsaanfilee suppilovahveroiden ja hapankaalin kera.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä