Maku

Porsaanfilee olutkylvyssä

2 h 5 min
0
0

Porsaanfilee olutkylvyssä

LA
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Paavo Martikainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1500 gporsaan ulkofileetä
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltuoretta rosmariinia
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2/3 rklmustapippuria (kokonaisia)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 3 1/2 dlkeskiolutta (Lapin Kulta Luomu Jouluolutta)

Kuorrutus

  • 2 rklsinappia
  • 1 kplkeltuaista
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna, mustaleima)
  • 1 tltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)

Kastike

  • 5 dllihalientä
  • 2 rkltummaa kastikesuurustetta

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Siisti filee kalvottomaksi ja nosta liha esimerkiksi uuninkestävään leipävuokaan.
Pilko joukkoon kuoritut porkkanat ja sipulit.
Mausta rosmariinilla, laakerinlehdillä, mustapippureilla ja suolalla.
Kaada päälle olut ja lisää tarvittaessa vettä niin, että liha peittyy.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
Pyöräytä filee vuoassa paistamisen aikana ympäri ainakin kerran. Nosta hieman jäähtynyt liha uunivuokaan.
Sekoita sinappi, keltuainen, juustoraaste ja rosmariini keskenään ja levitä tahna fileen päälle.
Kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna porsaanfileen rauhoittua folion alla kastikkeen valmistuksen ajan.
Siivilöi haudutusliemi ja kuumenna uudelleen. Voit käyttää myös lihalientä. Suurusta liemi ja anna olutkastikkeen kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
Tarjoa porsaanfileen lisäkkeeksi yrttiporkkanoita ja lohkoperunoita.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä