Porsaan niskaa, peston, oliivien & Juurespannun kanssa

5
1

Porsaan niskaa, peston, oliivien & Juurespannun kanssa

Sasu Laukkosen sanoin "vähän hifistelyä ja paljon ruoanlaittoa. Hän näki hyvän tasapainon juuresten, kastikkeen ja lihan välillä. Resepti sopii myös tavalliselle kotikokille. Hän näki myös plussana valmispeston pohjalta inspiroidun oman peston tekemisen."
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Pesto aurinkokuivatuista tomaateista

  • 200 gaurinkokuivattuja tomaatteja
  • 50 graastettua parmesaania
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dltuore basilika
  • 3/4 dlaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 35 gmanteleita
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Pestokastike

  • 1 kplTekemäsi pesto tai saman verran valmispestoa
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 3-4 kplvalkosipulinkynttä
  • 100 gkivettömiä oliiveja

Porsaanniskaa

  • 1 kgLuomu Porsaan niskaa (leppälä)
  • 2 rklhunajaa
  • 1 rklkuivattua timjamia
  • 1 rklsinappijauhetta
  • 1 rklsavupaprikajauhetta
  • 1 rklsuolaa

Juurespannu

  • 1 kplkyssäkaalia kuutioina
  • 3 kplporkkanaa kuutioina
  • 1 kpljuuriselleriä kuutioina
  • 6 kplperunaa kuutioina
  • 2 rklvoita
  • 1 rklhunajaa
  • 1 dlpersiljaa silputtuna
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Pesto:

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja kaada sekaan öljyä kunnes seos on tasainen.

Jos et omista blenderiä, niin voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kastike:

Freesaa sipulisilppu öljyssä ja lisää pesto.

Lisää loput aineet ja anna hautua hetki.

Porsaan niskaa: Hiero suola lihan pintaan ja valele hunajalla. Sekoita muut mausteet keskenään ja hiero lihan pintaan. Sido paistinarulla tiukaksi rullaksi. Nosta liha pataan kastikkeen päälle. Nosta pata 200 asteiseen uuniin ilman kantta ja paista 15min. Alenna lämpöä 150 asteeseen ja laita kansi päälle. Anna hautua uunissa vielä 50min.  Nosta liha padasta ja anna vetäytyä n.10min ennen siivuiksi leikkaamista.  leikkaa liha siivuiksi ja tarjoa kastikkeen ja juuresten kanssa. Juurekset:  Kiehauta juurekset suolatussa vedessä, n.3-4min riittää. Juurkset saa jäädä napakoiksi. 

Lisää pannulle öljyä ja freesaa hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitten voi, hunaja ja silputtu tuore persilja. Sekoita sekaisin

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä