Porotäytteiset tuulihatut

40 min
0
0

Porotäytteiset tuulihatut

Suolaiset porotäytteiset tuulihatut viimeisteillään ripottelemalla päälle puolukkajauhetta.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 2 dlvettä
  • 75 gvoita
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 1 tlpuolukkajauhetta

Täyte

  • 1 dlvispikermaa
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 50 gkylmäsavuporoa (kuutioituna)
  • 1/2 dlrucolaa (hienonnettuna)
  • 1/2 dlpakastepuolukoita
  • 1/3 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Mittaa vesi ja paloiteltu voi kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi.

Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti.

Jatka kuumennusta, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi.

Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pursota taikinasta halutun kokoisia palloja leivinpaperin päälle pellille. Voit myös annostella taikinan kahdella lusikalla pieniksi nokareiksi.

Paista tuulihattuja 25–35 minuuttia tuulihattujen koosta riippuen. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, jotta leivonnaiset eivät laske. Ripottele puolukkajauhetta (Biokia) tuulihattujen pinnalle paistamisen jälkeen.

Jäähdytä ja halkaise tuulihatut.

Vaahdota 1 dl vispikermaa. Lisää muut täytteen ainekset

Pursota tai lusikoi täyte väliin juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä