Porostroganov

1 h 50 min
0
0

Porostroganov

MU
GL
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 750 gporonkäristyslihaa (pakaste)
  • 2 rklruokaöljyä
  • 2 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 5 dlvettä
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 1/2 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1/4 tlpippurisekoitusta
  • 2 kplmaustekurkkuja (kuutioituna)

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Sulata poronkäristys pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista kohmeinen liha öljyssä muutamassa erässä. Lisää pannuun sipulisilppu ja sekoittele hetki.

Lisää vettä niin paljon, että liha peittyy. Kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutiot ja lisää mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 1/2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku.

Suurusta porokastike halutessasi. Lisää lopuksi ranskankerma. Mausta pippuriseoksella. Kuutioi kurkut ja lisää porostroganovin pinnalle.

•Tarjoa jauhoisista perunoista (esim. Rosamunda) valmistetun runsaan perunasoseen ja puolukkahillon tai sokeroitujen pakastepuolukoiden kanssa.

•Nopean perunamuusin teet pakastetusta muusiaineksesta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä