Kotivinkki

Poropiiras

40 min
0
0

Poropiiras

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

TAIKINA:

  • 3 dlhiivaleipäjauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta
  • 100 gjuoksevaa margariinia
  • 2 dlperunamuusijauhetta
  • 1 dlkasvisrasvapohjaista kermaa
  • rasvaa vuoan voiteluun

TÄYTE:

  • 200 gpala lanttua
  • 100 gsulatejuustoa
  • 100 gkylmäsavuporoa
  • ½ tlrouhittua mustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN40 min

1. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää rasva jauhoihin ja sekoita tasaiseksi.

2. Lisää taikinaan muusijauhe ja kermavalmiste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Jätä taikinasta pala ristikkoa varten. Voitele vuoka ja taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

4. Kuori ja paloittele lanttu pikkupaloiksi. Kypsennä lanttupaloja vähässä vedessä noin 10 minuuttia. Sulata juusto lanttupalojen joukkoon. Suikaloi poro.

5. Laita lanttujuustoseos pohjan päälle ja asettele porosuikaleita täytteelle.

6. Kauli jauhojen avulla taikinapalasta suikaleita ja asettele ne ristikoksi täytteen päälle.

7. Paista piirasta uunin alaritilätasolla 225 asteessa noin 25–30 minuuttia.

Vinkki!

Pistä pakettiin Lahjoita tuplasti iloa. Anna piiras lahjaksi vuoassaan ja liitä piiraan resepti mukaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä