Kotivinkki

Poropiiraat

{
Aktiivinen
Passiivinen
0
0
Julkaistu: 23.9.2010


Ainekset (8 kpl)

  • ¼ pktruisperunataikinaa
  • rasvaa vuokien voiteluun
  • 1 rklseesaminsiemeniä vuokien jauhottamiseen

TÄYTE:

  • pippurilla maustettua tuorejuustoa
  • 1 tlkarpalohyytelöä
  • 8 ohutta siivuakylmäsavustettua poron paistia

KORISTELUUN:

  • tuoretta timjamia
Tulosta

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Voitele pieni muffinsivuokapelti ja jauhota se seesaminsiemenillä.

2. Leikkaa taikina 8 osaan ja painele taikinapalat vuokiin yli reunojen. Painele pohjiin reikiä haarukalla. Paista piiraspohjia uunin keskiritilätasolla 200 asteessa 10–15 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

3. Sekoita tuorejuustoon karpalohyytelö ja täytä piiraspohjat seoksella. Taittele poronpaistisiivut ja aseta ne täytteen päälle. Koristele piiraat timjamilla.

Ennakoi kiireet. Paista piiraspohjat ajoissa valmiiksi ja täyttä ne vasta juuri ennen tarjoilua.

Kommentoi »