Maku

Poropaimenen piiras

6 h 40 min
0
0

Poropaimenen piiras

Perinteinen englantilainen Paimenen piiras eli Shepherd's Pie muuttuu herkulliseksi Poropaimenen piiraaksi, kun käytetään poronlihaa ja puikuloista valmistettua muussia.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

Ylikypsä poro

  • 1 kgluisia poron soppalihoja
  • 1 kplporkkana
  • 1 kplsipuli
  • 6 dlriistalientä
  • mustapippuria
  • suolaa

Poronlihakastike

  • 170 gpekonia
  • 400 gylikypsää poroa (voit korvata poronkäristyksellä)
  • 1 kplsipuli
  • 3 kplporkkana
  • 2 kpljuuripersilija
  • 2 kplvalkosipulin kynsi
  • 5 dlporon haudutuslientä (tai riistalientä)
  • 2 tlkuivattua timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Perunamuussi

  • 1 kgpuikuloita
  • 2 rklvoita
  • 2 dlmaitoa
  • 1 dlparmesaania raastettuna (tai muuta voimakasta juustoa)
  • suolaa

Tee näin

6 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN6 h

Laita poron soppalihat pataan. Pese porkkana ja paloittele, lisää pataan. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi, lisää pataan. Kaada pataan kuuma riistaliemi. Mausta ja laita kansi tiukasti päälle. Nosta uuniin 125 asteeseen ja anna hautua noin 5 tuntia. Nosta patadasta lihat jäähtymään lautaselle. Siivilöi lihaliemi. Riivi liha irti luista säikeiksi.

Kuori sipuli, valkosipulin kynnet, porkkanat ja juuripersilija. Kuutioi sipuli, porkkana ja juuripersilija. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuutioi pekoni. Paista pekoni rapeaksi pannulla. Lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää loput kasvikset ja paista vielä hetki. Lisää ylikypsä poronliha ja paista hetki. Lisää liemi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä 45 minuuttia.

Kuori puikulat ja pilko ne. Keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan voi ja lämmin maito, muussaa muussiksi. Lisää muussiin puolen parmesan raasteesta ja mausta suolalla. Voitele uunivuoka ja kaada porokastike vuokaan. Levitä muussi porokastikkeen päälle. Ripottele loput parmesaan raasteesta muussin pinnalle. Paista 225 asteessa kunnes pinta on saanut kullankeltaisen värin noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Ylikypsän poron voit korvata poronkäristyksellä. Lisää käristyslihat pekonin jälkeen pannulle. Kastiketta kannattaa tässä tapauksessa hauduttaa vähintään tunti.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä