Maku

Poronvasan sisäpaisti & savujuustokastike

0
0

Talvikeleillä maistuu kotimaiset maut kuten poronpaisti ja savuinen juustokastike. Koko komeuden kruunaa pottuvoi ja puolukkahillo.
Tulosta
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gporonvasan sisäpaistia (mausta suolalla ja pippurilla)
  • 1 rklöljyä paistamiseen
  • 1 rklvoita paistamiseen
  • 40 gvehnäjauhoja
  • 40 gvoita
  • 5 dlmaitoa
  • 70 gsavujuustoa (esim. Pirkka Leppäsavu)
  • ½ tljauhettua muskottipähkinää
  • 3/4 tlvalkopippuria
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 kplkeltuainen

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Poronvasan sisäpaisti valmistuu näin:

  1. Poista paistista mahdolliset kalvot.
  2. Suolaa ja pippuroi paisti ja anna maustua 30 min ennen ruskistamista.
  3. Ruskista liha kuumassa pannussa kauniin väriseksi.
  4. Nosta liha 125-asteiseen uuniin ja paista uunissa kunnes sisälämpö on 56 astetta (n. 40 min).
  5. Nosta paisti uunista ja anna vetäytyä foliossa 10 min ennen leikkaamista.
  6. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja mausta vielä tarvittaessa suolalla.

Juustokastike:

  1. Sulata voi kattilassa (Älä ruskista) ja lisää venhäjauho, anna kiehua hetki mutta älä ruskista.
  2. Lisää sekaan maito, muskottipähkinä, suola ja valkopippuri.
  3. Anna kastikkeen kiehua 15 min ja lisää juusto.
  4. Nosta pois liedeltä ja vatkaa sekaan keltuainen.

Tarjoa annokset heti. Kylkeen sopii parhaiten pottuvoi ja puolukkahillo.

MITÄ PIDIT?
0