Maku

Poronvasan sisäpaisti & Savujuustokastike

0
0

Poronvasan sisäpaisti & Savujuustokastike

Talvikeleillä maistuu kotimaiset maut kuten poronpaisti ja savuinen juustokastike. Koko komeuden kruunaa pottuvoi ja puolukkahillo
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gporonvasan sisäpaistia (mausta suolalla ja pippurilla)
  • 1 rklöljyä paistamiseen
  • 1 rklvoita paistamiseen
  • 40 gvehnäjauhoja
  • 40 gvoita
  • 5 dlmaitoa
  • 70 gsavujuustoa (esim. Pirkka Leppäsavu)
  • ½ tljauhettua muskottipähkinää
  • 3/4 tlvalkopippuria
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 kplkeltuainen

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Poista paistista mahdolliset kalvot

Suolaa ja pippuroi paisti ja anna maustua 30min ennen ruskistamista

Ruskista liha kuumassa pannussa kauniin väriseksi

Nosta liha 125 asteiseen uuniin ja paista uunissa kunnes sisälämpö on 56 astetta (n.40min)

Nosta paisti uunista ja anna vetäytyä foliossa 10min ennen leikkaamista

Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja mausta vielä tarvittaessa suolalla

Juustokastike:

Sulata voi kattilassa (Älä ruskista) ja lisää venhäjauho, anna kiehua hetki (älä ruskista)

Lisää sekaan maito, muskottipähkinä, suola ja valkopippuri

Anna kastikkeen kiehua 15min ja lisää juusto

Nosta pois liedeltä ja vatkaa sekaan keltuainen

Tarjoa heti

Kylkeen sopii parhaiten pottuvoi ja puolukkahillo

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä