Maku

Poronfileet salvia-pekonikääreessä

30 min
3
1

Poronfileet salvia-pekonikääreessä

MU
GL
1
3
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Ullamaija Hänninen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gporonfileetä
  • 4 kplpekonia
  • 2 rkltuoretta salviaa
  • 1/2 rklvoita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Pyyhi marinadi poron sisäfileiden pinnasta ja paina salvianlehdet (12 kpl) kiinni pintaan. Kääri pekoniviipaleet fileiden ympärille niin, että salvianlehdet jäävät väliin. Kiinnitä pekoniviipaleiden päät hammastikuilla. Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihat voissa. Nosta fileet uuninkestävälle vadille ja peitä foliolla. Tähän asti voit valmistella pääruoan pari, kolme tuntia ennen ruokailua. Jos paistat fileet jo edellisenä päivänä, pidä lihat jääkaapissa ja nosta huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen loppukypsentämistä.

Kypsennä poronfileitä 200 asteessa noin 15 minuuttia toivotusta kypsyysasteesta riippuen. Anna poronfileiden vielä vetäytyä folion alla hetken ajan ennen leikkaamista.

Leikkaa poronfileet vinottain viipaleiksi ja tarjoa ne kasvisten ja paahdettujen paprikoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä