Maku

Poron ulkofileetä, Aurajuustokastiketta ja Variksenmarjahyytelöä

5
1

Poron ulkofileetä, Aurajuustokastiketta ja Variksenmarjahyytelöä

Kunnon pohjolan ruokaa. Tarjoa esimerkiksi itsenäisyyspäivän kunniaksi!
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600-800 gporon ulkofileetä

marinadi

  • 2 dlvalkoviiniä
  • 2 kplrosmariini oksa
  • 2 rkloliiviöljyä

Aurajuustokastike

  • 4 dlkanalientä
  • 2 dlvalkoviiniä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 70 gaurajuustoa
  • 1 rklvoita

Lisäksi

  • suolaa, pippuria, tuoretta timjamia, tuoretta rosmariinia, variksenmarjahyytelöä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Yhdistä marinadin ainekset sekaisin ja kaada esim.pakastepussiin. Lisää joukkoon 150-200gramman paloiksi leikatut poron fileet. 

Sulje pussi ja hiero kaikki maut sekaisin. Anna marinoitua kylmässä n.1-2 tuntia

Ota fileet huoneen lämpöön tunti ennen paistamista.

Pyyhi marinadi pois ja kuivaa fileet huolella ennen paistamista.

Suolaa ja pippuroi fileet.

Kiehauta kattilassa kanaliemi ja viini, anna kiehua kunnes n.3dl jäljellä

lisää sitten kerma. Anna kiehua kunnes jäljellä n.3dl

Lisää sekaan aurajuusto ja anna sulaa sekaan. Vatkaa viimeisenä voi sekaan.

Paista fileet kuumalla pannulla voissa ja öljyssä n.2,5min per puoli.

Anna vetäytyä ainakin 5-8min  ja kaada kastike päälle

tarjoa variksenmarjahyytelön tai mustaherukkahyytelön kanssa.

Lisukkeeksi sopii myös keiteyt ja murskatut nauriit voin kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä