Maku

Poromoussenäkkärit

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
3.5
3
Julkaistu: 17.10.2012


Ainekset (70 kpl)

Täyte

  • 7 kplliivatelehteä
  • 200 gkylmäsavustettua poroa (hienonnettuna)
  • 200 gtuorejuustoa (valkosipuli)
  • 200 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnetuna)
  • 2 tlpiparjuuritahnaa
  • 3/4 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsokeria
  • 2 dlkuohukermaa

Tarjoiluun

  • 300 ggrahamnäkkileipää (Åbyn näkkileipiä 3 ps)
Tulosta

Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna tilkka vettä ja liuota puristellut liivatteet joukkoon. Anna jäähtyä haaleaksi.

Sekoita poro, tuorejuustot ja jogurtti keskenään kulhossa. Mausta ruohosipulilla, piparjuurella, mustapippurilla ja sokerilla.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja nostele poroseoksen joukkoon. Kaada laakeaan astiaan ja tasoita pinta.

Peitä ja pane jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Jaa näkkärit tarjoiluvadille. Ota kuumassa vedessä kastetulla lusikalla porotäytteestä nokareita ja pane näkkärin päälle.

Koristele poromoussenäkkärit ruohosipulilla ja halutessasi puolukoilla.

Voit myös pursottaa täytteen leipien päälle. Valmista näkkäreitä menekin mukaan, jotta ne säilyttävät rapeutensa.

3 kommenttia