Maku

Poroburritot

1 h 10 min
5
0

Poroburritot

Poroburritot valmistuvat puikulaperunatortilloista, joihin kääräistään poronlihaa, kaalisalaattia ja puolukkamajoneesia. Tätä kannattaa kokeilla!
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Puikulatortilla

  • 3 dlperunasosetta (puikuloista)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 480 gporonkäristyslihaa (pakaste)
  • 250 gleipäjuustoa (kuutioituna)
  • 2 dlviinisuolaheinää

Coleslaw

  • 150 gvalkokaalia
  • 2 kplporkkanaa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlvalkoviinietikkaa
  • 3 tlpiparjuuritahnaa
  • 2 tlhunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Puolukkamajoneesi

  • 1 dlmajoneesia
  • 1/2 dlpuolukkasurvosta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h 10 min
PASSIIVINEN

Valmista porpburritoiden tortillataikina sekoittamalla perunasose ja jauhot tiiviiksi taikinaksi. Lisää jauhoja sen verran, että taikina on kimmoisaa ja helposti kaulittavaa.

Jaa taikina jauhotetulla työalustalla 8 osaan ja kauli palat ohuiksi pyöreiksi, halkaisijaltaan paistinpannun kokoisiksi letuiksi.

Paista letut kuivalla kuumalla pannulla molemmin puolin kauniin ruskeapilkullisiksi, noin 1 minuutti per puoli.

Pinoa tortillat ja peitä leivinliinalla.

Valmista coleslaw. Suikaloi kaali. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita öljy, etikka, piparjuuritahna, hunaja ja mausteet keskenään. Nostele kastike kaali-porkkanaraasteen joukkoon. Anna salaatin maustua hetki jääkaapissa.

Sekoita puolukkamajoneesin ainekset keskenään.

Paista poronkäristysliha pakkauksen ohjeen mukaan paistinpannulla kypsäksi.

Täytä tortillat coleslaw-salaatilla, porolla, leipäjuustokuutioilla, viinisuolaheinällä ja puolukkamajoneesilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä