4,5(4)
Poroburritot
1 h 10 min
{
Aktiivinen 1 h 10 min
Passiivinen
Poroburritot valmistuvat puikulaperunatortilloista, joihin kääräistään poronlihaa, kaalisalaattia ja puolukkamajoneesia. Tätä kannattaa kokeilla!
Julkaistu 3.9.2014
Maku
Reseptin ainekset 8 kpl
Puikulatortilla
3 dlperunasosetta (puikuloista)
2 1/2 dlvehnäjauhoja
Täyte
480 gporonkäristyslihaa (pakaste)
250 gleipäjuustoa (kuutioituna)
2 dlviinisuolaheinää
Coleslaw
150 gvalkokaalia
2 kplporkkanaa
1/2 dlrypsiöljyä
1/2 dlvalkoviinietikkaa
3 tlpiparjuuritahnaa
2 tlhunajaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Puolukkamajoneesi
1 dlmajoneesia
1/2 dlpuolukkasurvosta
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmista porpburritoiden tortillataikina sekoittamalla perunasose ja jauhot tiiviiksi taikinaksi. Lisää jauhoja sen verran, että taikina on kimmoisaa ja helposti kaulittavaa.

Jaa taikina jauhotetulla työalustalla 8 osaan ja kauli palat ohuiksi pyöreiksi, halkaisijaltaan paistinpannun kokoisiksi letuiksi.

Paista letut kuivalla kuumalla pannulla molemmin puolin kauniin ruskeapilkullisiksi, noin 1 minuutti per puoli.

Pinoa tortillat ja peitä leivinliinalla.

Valmista coleslaw. Suikaloi kaali. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita öljy, etikka, piparjuuritahna, hunaja ja mausteet keskenään. Nostele kastike kaali-porkkanaraasteen joukkoon. Anna salaatin maustua hetki jääkaapissa.

Sekoita puolukkamajoneesin ainekset keskenään.

Paista poronkäristysliha pakkauksen ohjeen mukaan paistinpannulla kypsäksi.

Täytä tortillat coleslaw-salaatilla, porolla, leipäjuustokuutioilla, viinisuolaheinällä ja puolukkamajoneesilla.

Kommentoi »