Maku

Poro-tortillalasagne

0
0

Poro-tortillalasagne

MU
0
0
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Nopeampi lasagne kootaan kätevästi tortillalevyistä. Poronkäristysliha, cheddarjuusto ja puolukat antavat tortillalasagnelle rutkasti makua.

Ainekset (4 annosta)

Vuokaan

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 4 kpltortillaa

Porokastike

  • 1 kplsipuli
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 750 gporonkäristyslihaa (pakaste)
  • 1 rklvoita
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 3 dlvettä
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia (jauhettua)
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 2 dlruokakermaa
  • 2 dlcheddarjuustoraastetta
  • 1 dlnachoja
  • 1 dlpuolukoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuori ja silppua sipulit. Ruskista voissa kattilassa sipulisilppu ja poronkäristysliha.

Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä 20 minuuttia.

Voitele uunivuoka öljyllä ja nosta pohjalle tortilla. Levitä tortillalle noin kolmasosa porokastikkeesta, ruokakermasta ja cheddarista. Lisää tortilla ja kastiketta. Jatka näin, kunnes kastike on kulunut.

Murustele päälle nachoja ja chedddaria.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin. Ripottele päälle puolukoita.

Tarjoa poro-tortillalasagne raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0