Maku

Poro-leipäjuustofocaccia

24 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
24 h
MU
4
0
Julkaistu: 22.11.2008


Ainekset (20 palaa)

  • 2 dlvettä
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 20 ghiivaa
  • 1 rklsiirappia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlruokaöljyä
  • 8 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 200 gleipäjuustoa
  • 100 gkylmäsavustettua poroa (viipaleina)
Tulosta

Valmista leipätaikina edellisenä iltana.

Mittaa kulhoon kylmä vesi ja jogurtti. Liuota joukkoon hiiva, siirappi ja suola. Lisää öljy ja sekoita joukkoon vehnäjauhot vähitellen.

Alusta pehmeä taikina. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi.

Kaksi tuntia ennen tarjoilua, nosta kulho huoneenlämpöön. Anna taikinan lämmetä tunnin ajan.

Kaavi taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Litistä taikina öljytyin sormin pellin kokoiseksi levyksi. Anna leivän kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

Ripottele pintaan murusteltu leipäjuusto ja revi päälle kylmäsavuporoviipaleita. Paista poro-leipäjuustofocacciaa 250-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys kohottamalla focacciaa kulmasta.

Kommentoi »