Maku

Poro-juustokeitto

35 min
GL
MU
4.12
2


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 480 gporonkäristyslihaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 9 dlvettä
  • 2 rkllihafondia (tai riista)
  • 1 tltimjamia
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 500 gkasvissekoitusta (pakaste) (suikaleita)
  • 200 gsulatejuustoa (viherpippuri, esim. Koskenlaskija)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Paloittele kohmeinen poronkäristys suikaleiksi ja anna sen sulaa hetki leikkuulaudalla.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paahda käristys ison kattilan pohjalla ilman rasvaa. Kääntele samalla ahkerasti.

Lisää sipulit lihojen joukkoon ja anna kuullottua. Kaada joukkoon vesi, fondi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon juuressuikaleet ja keitä 5 minuuttia. Liuota joukkoon juusto. Tarkista poro-juustokeiton suola.

Tarjoa poro-juustokeiton lisäksi rieskaa tai ruisleipää.

MITÄ PIDIT?
4.12