Poro-hapankaalipiiraat

1 h 10 min
4
4

Poro-hapankaalipiiraat

Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

Täyte

  • 240 gporonkäristyslihaa
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 200 ghapankaalia
  • 200 gkermaviiliä
  • 1 dlpuolukoita
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Taikina

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlruisjauhoja
  • 1 dlperunasosejauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlvettä

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristeluun

  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Kumoa sulanut käristysliha kattilaan ja sekoittele rasvassa kypsäksi, noin 15 minuuttia.
Lisää valutettu hapankaali, kermaviili ja puolukat. Kiehauta ja anna jäähtyä.
Lisää muna ja mausteet jäähtyneeseen seokseen.
Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan joukkoon.
Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Jaa taikina noin 10 × 10 cm:n neliöiksi.
Pane jokaiselle neliölle poro-hapankaalitäytettä ja sulje taikina kolmioksi. Nypi reunat tiiviisti kiinni.
Voitele poro-hapankaalipiiraat munalla. Halutessasi voit ripotella koristeeksi auringonkukansiemeniä.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
•Voit käyttää myös valmista, pakastettua ruis-perunataikinaa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä