Kotivinkki

Porkkanatäytekakku

1 h 15 min
2
0

Porkkanatäytekakku

Pyöreä porkkanakakku leikataan kahteen osaan ja väliin lisätään appelsiinimarmeladia.
Teksti Kotivinkki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-10 annosta)

  • 3kananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • ½ dlfariinisokeria
  • 2¾ dljuoksevaa margariinia
  • 2½ dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 1¾ tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlkanelia
  • ripaus maustepippuria
  • 3¾ dlporkkanaraastetta
  • ½ dlhasselpähkinärouhetta
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • seesaminsiemeniä vuoan jauhottamiseen

Kostutus

  • 1 dllaimennettua sitruunamehua

Täyte

  • 1 dlappelsiinimarmeladia

Päälle

  • sitruunan makuista tuorejuustoa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää rasva joukkoon varovasti sekoittaen.

2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet. Lisää jauhoseos vähitellen sekoittaen munavaahtoon.

3. Lisää taikinaan porkkanaraaste ja pähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa.

4. Voitele ja jauhota vuoka seesaminsiemenillä. Paista kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa 40–50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä kakun keskeltä cocktailtikulla: jos tikku jää kosteaksi, jatka paistamista.

5. Jäähdytä kakku ja leikkaa se kahteen levyyn.

6. Kostuta pohjalevy sitruunamehulla ja levitä päälle appelsiinimarmeladitäyte. Laita toinen levy päälle ja kostuta myös se.

7. Nosta levy alimmaisen päälle ja levitä kakun pintaan tuorejuusto. Koristele porkkanatäytekakku esimerkiksi porkkanakuvioilla ja ruusun terälehdillä. Porkkanakuvioita saat leikkaamalla porkkanan pitkittäin ohuiksi siivuiksi ja painelemalla siitä pikkumuotilla kuvioita.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä