Kotivinkki

Porkkanarisotto

45 min
0
1

Porkkanarisotto

Riisi ja porkkana ovat tuttu pari porkkanalaatikossa, mutta risotossa ne toimivat uudella tavalla. Tätä herkullista risottoa ei tehdä perinteiseen italialaiseen tapaan, vaan riisi ja porkkanat keitetään valmiiksi ja viimeistellään kermalla meheväksi juuri ennen tarjoilua.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 )

  • 2-3porkkanaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 dlrisottoriisiä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 4 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio

Viimeistelyyn

  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 1 prkranskankermaa (200 g)
  • 50–100 gparmesaania raastettuna
  • mustapippuria
  • suolaa tarvittaessa
  • ½ dlmanteleita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN10 min

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Kuori ja hienonna myös sipulit.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä kasvikset. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on lähes läpikuultavaa.

3. Lisää valkoviini ja vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Keitä riisiä kannen alla noin 15–20 minuuttia, kunnes se on lähes kypsää. Voit tehdä risoton tähän asti valmiiksi vaikka edellisenä päivänä. Jätä kansi päälle ja anna risoton jäähtyä jääkaappisäilytystä varten.

4. Hieman ennen tarjoilua kaada kattilaan kerma ja ranskankerma. Lämmitä keskilämmöllä välillä pohjaa myöten sekoittaen. Lisää ½–1 dl vettä, jos rakenne on liian paksu.

5. Lisää lopuksi parmesaania ja mustapippuria maun mukaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Kumoa risotto tarjoilukulhoon ja koristele rouhituilla manteleilla. Tarjoile porkkanarisotto heti.  

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä