Maku

Porkkanarieskat – aurinkoiset lämpimäiset on ilahduttavan helppo leipoa!

30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
10 min
Porkkanarieskat ovat hetkessä valmiita, kun vain kaapistasi löytyy pari porkkanaa, purkki kermaviiliä ja pikkuisen jauhoja! Sekoita rieskojen seuraksi rouskuva siemenlevite ja nautiskele vaikkapa iltapalalla.
MU
5
0
Julkaistu: 21.10.2021


Reseptin ainekset (6 kpl )

Porkkanarieskat

  • 3 dlporkkanaraastetta
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dlkaurajauhoja (tai kaurahiutaleita)
  • 1 tl suolaa
  • 25 gvoita (sulatettuna)

Siemenlevite

  • 2 dlerilaisia siemeniä tai valmista siemensekoitusta (auringonkukan-, kurpitsan-, pinjan- ja seesaminsiemeniä)
  • ½ dl vaaleaa tahinia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dllehtipersiljaa
Tulosta

Porkkanarieskat ja siemenlevite valmistuvat näin:

  1. Kuori ja raasta porkkanat raastimen pienellä terällä. Sekoita kermaviili raasteeseen.
  2. Lisää jauhot, suola ja voisula. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
  3. Nosta taikinasta lusikalla 6 kasaa leivinpaperille ja painele jauhotetulla kädellä rieskoiksi (ø noin 10 cm).
  4. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  5. Valmista levite. Paahda siemenet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Jäähdytä.
  6. Ota puolet siemenistä erilleen ja laita loput tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää tahini, öljy ja suola. Soseuta tahnaksi.
  7. Hienonna lehtipersilja. Lusikoi tahna kulhoon ja lisää tuorejuusto, lehtipersilja ja loput siemenet.

Vinkki!

Saat rieskoista vegaaniset käyttämällä kaurapohjaista kermaviiliä ja maidotonta margariinia. Levitteeseen sopii kaurapohjainen tuorejuusto.

Kommentoi »