Porkkanarieskat – aurinkoiset lämpimäiset on ilahduttavan helppo leipoa!
30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
10 minPorkkanarieskat ovat hetkessä valmiita, kun vain kaapistasi löytyy pari porkkanaa, purkki kermaviiliä ja pikkuisen jauhoja! Sekoita rieskojen seuraksi rouskuva siemenlevite ja nautiskele vaikkapa iltapalalla.
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.10.2021

Porkkanarieskat – aurinkoiset lämpimäiset on ilahduttavan helppo leipoa!
Reseptin ainekset (6 kpl )
Porkkanarieskat
- 3 dlporkkanaraastetta
- 2 dlkermaviiliä
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dlkaurajauhoja (tai kaurahiutaleita)
- 1 tl suolaa
- 25 gvoita (sulatettuna)
Siemenlevite
- 2 dlerilaisia siemeniä tai valmista siemensekoitusta (auringonkukan-, kurpitsan-, pinjan- ja seesaminsiemeniä)
- ½ dl vaaleaa tahinia
- 2 rkloliiviöljyä
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dllehtipersiljaa
Porkkanarieskat ja siemenlevite valmistuvat näin:
- Kuori ja raasta porkkanat raastimen pienellä terällä. Sekoita kermaviili raasteeseen.
- Lisää jauhot, suola ja voisula. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
- Nosta taikinasta lusikalla 6 kasaa leivinpaperille ja painele jauhotetulla kädellä rieskoiksi (ø noin 10 cm).
- Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Valmista levite. Paahda siemenet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Jäähdytä.
- Ota puolet siemenistä erilleen ja laita loput tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää tahini, öljy ja suola. Soseuta tahnaksi.
- Hienonna lehtipersilja. Lusikoi tahna kulhoon ja lisää tuorejuusto, lehtipersilja ja loput siemenet.
Vinkki!
Saat rieskoista vegaaniset käyttämällä kaurapohjaista kermaviiliä ja maidotonta margariinia. Levitteeseen sopii kaurapohjainen tuorejuusto.

Perunarieska – mummin herkku maistuu voin kanssa
Kotivinkki

Lempeät lämpimäiset! Lantturieskat ovat taivaallinen iltapala ruskistetun pähkinävoin kanssa
Maku

Kaurarieskat – helppoakin helpompi ohje, johon haluat palata yhä uudelleen!
Maku

Vanhan ajan rieska
Maku

Lohturuokaa unkarilaisittain! Lämpimät, uppopaistetut lángos-perunarieskat maistuvat kylmän juoman kera
Maku

Rasvainen piimä & suora pelti – siinä perinteisen savolaisen ohrarieskan salaisuus! Poimi Rapion myllyn suositun rieskan resepti
Maku

Bataattirieskat ja munavoi
Kotivinkki

Teeleivät
Maku