Maku

Porkkanannaattipesto

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Oman pellon biodynaamisesti viljellyistä porkkanoista voi pyöräyttää rouhean peston. Tämä maukas porkkanannaattipesto on kehitetty Ravintolakoulu Perhossa.
GL
MU
5
1
Julkaistu: 10.11.2016


Ainekset (6 annosta)

  • 150 gporkkanannaatteja
  • 50 gparmesaanijuustoa
  • 1/2– 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklsitruunamehua (1/2 sitruunan mehu)
  • 1 3/4 dlrypsiöljyä
  • 3/4 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 2 rklrypsiöljyä (tai oliiviöljyä)
Tulosta

Valmista porkkanannaattipesto näin:

  1. Huuhtele porkkanannaatit ja ryöppää ne kiehuvassa vedessä, noin 10 sekuntia riittää.
  2. Jäähdytä kylmässä vedessä ja purista kuiviksi.
  3. Raasta parmesaani ja hienonna valkosipuli.
  4. Mittaa kaikki ainekset mausteita lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta seos tasaiseksi. Pesto saa jäädä koostumukseltaan hieman karkeaksi.
  5. Mausta sokerilla ja suolalla oman maun mukaan.
  6. Siirrä valmis pesto puhtaaseen lasipurkkiin ja lorauta sen päälle hyvää öljyä säilyvyyden parantamiseksi.
  7. Säilytä pesto jääkaapissa.
  8. Tarjoa pestoa pastan kastikkeena tai käytä mausteena ruoanlaitossa.
1 kommentti