Maku

Porkkanamuffinit maapähkinävoi-popparikuorrutuksella

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Porkkanamuffinit saavat pinnalleen hauskan kuorrutuksen maapähkinävoista ja poppareista. Vegaaniset ja suolaiset porkkanamuffinit maustetaan makealla chilikastikkeella.
LA
MA
MU
VE
3
0
Julkaistu: 19.4.2018


Ainekset (6 kpl)

Taikina

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlraakaruokosokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1porkkana (raastettuna)
  • 1/2 dlkauramaitoa
  • 100 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
  • 1 dlmakeaa chilikastiketta (sweet chili sauce)

Kuorrutus

  • 2 dlmaapähkinävoita
  • 2 dlpopcorneja
Tulosta

Porkkanamuffinit maapähkinävoi-popparikuorrutuksella valmistuvat näin:

  1. Yhdistä muffinitaikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää sekaan porkkanaraaste, kauramaito ja sulatettu margariini.
  2. Jaa taikina isoihin tai pieniin muffinivuokiin ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
  3. Sipaise porkkanamuffinien pinnalle reilu kerros maapähkinävoita ja viimeistele popcorneilla.
Kommentoi »