Porkkanamuffinit maapähkinävoi-popparikuorrutuksella
laktoositon
maidoton
munaton
vegaani
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Porkkanamuffinit saavat pinnalleen hauskan kuorrutuksen maapähkinävoista ja poppareista. Vegaaniset ja suolaiset porkkanamuffinit maustetaan makealla chilikastikkeella.

Reseptin ainekset 6 kpl
Taikina
4 dlvehnäjauhoja
1 dlraakaruokosokeria
2 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
1/2 tlsuolaa
1porkkana (raastettuna)
1/2 dlkauramaitoa
100 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1 dlmakeaa chilikastiketta (sweet chili sauce)
Kuorrutus
2 dlmaapähkinävoita
2 dlpopcorneja
Porkkanamuffinit maapähkinävoi-popparikuorrutuksella valmistuvat näin:
- Yhdistä muffinitaikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää sekaan porkkanaraaste, kauramaito ja sulatettu margariini.
- Jaa taikina isoihin tai pieniin muffinivuokiin ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
- Sipaise porkkanamuffinien pinnalle reilu kerros maapähkinävoita ja viimeistele popcorneilla.