Porkkanamuffinit maapähkinävoi-popparikuorrutuksella
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minPorkkanamuffinit saavat pinnalleen hauskan kuorrutuksen maapähkinävoista ja poppareista. Vegaaniset ja suolaiset porkkanamuffinit maustetaan makealla chilikastikkeella.
LA
MA
MU
VE
3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.4.2018

Porkkanamuffinit maapähkinävoi-popparikuorrutuksella
Reseptin ainekset (6 kpl)
Taikina
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 dlraakaruokosokeria
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlruokasoodaa
- 1/2 tlsuolaa
- 1porkkana (raastettuna)
- 1/2 dlkauramaitoa
- 100 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- 1 dlmakeaa chilikastiketta (sweet chili sauce)
Kuorrutus
- 2 dlmaapähkinävoita
- 2 dlpopcorneja
Porkkanamuffinit maapähkinävoi-popparikuorrutuksella valmistuvat näin:
- Yhdistä muffinitaikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää sekaan porkkanaraaste, kauramaito ja sulatettu margariini.
- Jaa taikina isoihin tai pieniin muffinivuokiin ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
- Sipaise porkkanamuffinien pinnalle reilu kerros maapähkinävoita ja viimeistele popcorneilla.

Maapähkinävoi
Maku

Itse tehty maapähkinävoi
Kotivinkki

Maapähkinävoikeksit (Peanut Butter Cookies)
Maku

Gluteeniton banaani-maapähkinävoileipä
Maku

Maapähkinävoikeksit
Maku

Cruffinit yhdistävät muffinin ja croissantin
Maku

Vegaaniset kukkakaalimuffinit sopivat kaikille
Maku

Pizzamuffinit – uusi perjantai-illan hittiherkku
Maku