Kotivinkki

Porkkanakakkujäätelö ja karamellimantelit – klassikkoleivonnaisesta tutut maut entistäkin herkullisemmassa muodossa

6 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
6 h
Porkkanakakkujäätelössä ihastuttavat leivonnaisklassikosta tutut maut: mascarpone­juusto, vanilja, kaneli ja tietysti porkkana! Seurakseen superhelppo, ilman jäätelökonetta valmistuva herkku saa rapsakoita karamellimanteleita.
KA
0
0
Julkaistu: 25.9.2018


Ainekset (6–8 annosta)

Porkkanakakkujäätelö

  • 4kananmunan keltuaista
  • 1 dlsokeria
  • ½ dlglukoosisiirappia
  • 2 dlporkkanasosetta
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 tlkanelia
  • 2 tlvaniljasokeria

Karamellimantelit

  • 1 dlkokonaisia manteleita
  • 1 dlfariinisokeria
Tulosta

Porkkanakakkujäätelö valmistuu näin:

  1. Erottele kananmunista keltuaiset kulhoon. Mittaa sokeri ja glukoosisiirappi joukkoon. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita toisessa kulhossa porkkanasose, mascarponejuusto, kaneli ja vaniljasokeri. Nostele keltuaisvaahto joukkoon.
  3. Kaada jäätelömassa rengaskakkuvuokaan. Peitä vuoka tuorekelmulla tai alumiinifoliolla. Jäädytä pakastimessa vähintään 6 tuntia.
  4. Rouhi veitsellä mantelit hieman pienemmiksi paloiksi. Levitä leivinpaperi pöydälle valmiiksi karamellimanteleita varten. Mittaa mantelit ja fariinisokeri pannulle. Kuumenna ja paista pari minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja mantelit ovat ruskistuneet. Kaada seos heti leivinpaperin päälle ja anna sen jähmettyä. Murenna karamellimantelilevy pieniksi paloiksi.
  5. Valuta hieman lämmintä vettä kakkuvuoan ulkoreunoille niin, että saat kumottua porkkanakakkujäätelön tarjoiluvadille. Ripottele porkkanakakkujäätelön päälle karamellimanteleita.

Vinkki!

Jäätelö maistuu taivaalliselta, kun annat sen sulaa hetken ennen tarjoilua. Fariinisokerissa rapeaksi paistetut mantelit kruunaavat ihanuuden.

Kommentoi »