Porkkanakakkudonitsit

45 min
2.7
1

Porkkanakakkudonitsit

Porkkanakakun maut toimivat hyvin myös donitseissa: porkkana, kaneli ja tuorejuusto ovat niin voittamatomon makuyhdistelmä, ettei sitä kannata lähteä muuttamaan.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Annamaria Niemelä
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 1 kplmunaa
  • 2 1/4 dlkevytmaitoa
  • 30 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlmuskottipähkinää
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplporkkanaa (iso, noin 100 grammaa)

Vuokaan

  • 2 rklvoita

Kuorrute

  • 15 gvoita (pehmeää)
  • 100 gtuorejuustoa (maustamatonta)
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 rklsitruunamehua

Koristeluun

  • 2 rklhasselpähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista porkkanakakkudonitsit näin:

Ota muna ja maito huoneenlämpöön. Sulata voi ja anna jäähtyä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Siivilöi kulhoon jauhot ja leivinjauhe. Lisää kaneli, muskottipähkinä ja sokeri.

Kuori ja paloittele porkkana. Hienonna porkkana monitoimikoneessa maidon ja munan kanssa. Lisää voisula.

Yhdistä kosteat aineet kuiviin nopeasti sekoittaen, älä vatkaa taikinaa turhaan.

Voitele 12-koloinen donitsipelti ja pursota taikina koloihin. Täytä kolot taikinalla vain puolilleen.

Paista donitseja uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes niiden reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna donitsien jäähtyä hetki vuoassa ja nosta ne sitten ritilälle.

Sekoita pehmeä voi, tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu. Lisää tarvittaessa maitoa, kunnes kuorrutus on koostumukseltaan notkeaa.

Kasta jäähtyneet donitsit kuorrutukseen, anna niiden valua hieman ja käännä sitten oikein päin leivinpaperille.

Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Anna jähmettyä. Säilytä porkkanakakkudonitsit jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
2.7
Katso myös nämä