Porkkanakakku ruskistettu voi -kuorrutteella

1 h 15 min
5
0

Porkkanakakku ruskistettu voi -kuorrutteella

Porkkanainen piimäkakku on ihanan kostea ja säilyy hyvänä monta päivää. Kakku kuorrutetaan ruskistetulta voilta maistuvalla kuorrutteella.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 kplsitruunan kuori raastettuna
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlpiimää (+ 1 rkl)

Kuorrute

  • 55 gvoita
  • 3 dltomusokeria
  • 2 rklmaitoa
  • 1 tlsitruunan mehua

Lisäksi

  • porkkanaraastetta
  • kanelia

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Ota munat, piimä ja voi ajoissa huoneenlämpöön. Pese ja kuori sitruuna ja porkkanat, raasta porkkanat ja sitruunan kuori.

Voitele ja jauhota n. 2-litrainen kuivakakkuvuoka.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota pehmennyt voi sokerien kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten. Lisää myös sitruunan kuori ja porkkanaraaste.
Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot. leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet. Lisää vaahtoon 1/3 jauhoista, sekoita tasaiseksi. Lisää 1/3 piimästä, sekoita. Toista kunnes ainekset on yhdistetty ja taikina on sileää.
Lusikoi taikina isoina köntteinä valmisteltuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50-60 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu märkää taikinaa.
Anna kakun jäähtyä vuoassa. Käännä vuoka ja poista kakku varovaisesti vuoasta, itse yleensä heiluttelen kakkua varovaisesti ja koitan kääntää kellonmyötäisesti irti vuoasta.
Valmista kuorrute. Mittaa voi kattilaan ja anna voin sulaa keskilämmöllä. Älä sekoittele voita vaan anna sen alkaa poreilla ja ruskistua rauhassa. Voit pari kertaa hölskyttää kattilaa. Lopeta ruskistaminen kun voissa on pähkinäinen aromi ja siitä on erottunut ruskeaa mönjää kattilan pohjalle.
Sekoita kulhossa tomusokeri, maito ja sitruunan mehu tasaiseksi. Lisää ruskistettu voi ohuena nauhana joukkoon samalla sekoittaen.
Kaada kuorrute kakun päälle ja anna valua reunoille.
Viimeistele vielä porkkanaraasteella ja kanelilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä