Maku

Porkkanakakku kukkakoristeilla

1 h 30 min
3.8
0


 

Tulosta
Teksti Maarit Cederbeg

Ainekset (12 annosta)

  • 200 gvoita
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlsuolaa
  • 6 dlporkkanaraastetta
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlmantelijauhetta

Kuorrutus

  • 1 dltomusokeria
  • 1 tltäysmehua (esim. porkkana)

Koristeeksi

  • 1 kplporkkanaa (terälehdiksi leikattuna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Voitele ja korppujauhota torvellinen kakkuvuoka. Lämmitä uuni 175-asteiseksi.

Vaahdota voi ja fariinisokeri sekä munat ja kidesokeri. Yhdistä vaahdot.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan porkkanaraasteen kanssa vuorotellen. Sekoita taikina ja lusikoi kakkuvuokaan.

Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin tunti. Kumoa ritilälle jäähtymään.

Sekoita tomusokerista ja mehusta kuorrutus, jota voi pursottaa nauhana.

Pursota kevätkukille ääriviivat ja leikkaa porkkanasta terälehdet. Lapsetkin osallistuvat mielellään kakun koristelemiseen.

MITÄ PIDIT?
3.8