Porkkanakakku – klassikon raikkaampi versio

50 min
4.4
3

Porkkanakakku – klassikon raikkaampi versio

Vähemmän makea porkkanakakku saa makua kanelista ja peittyy paksuun kevennettyyn tuorejuustokuorrutteeseen.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (9 palaa)

  • 2 kplporkkanaa (2 dl raastetta)
  • 2 dlspelttijauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 2 kplkananmuna
  • 3/4 dlintiaanisokeria
  • 1/2 dlkahvijuomaa
  • 2 rklrypsiöljyä

kuorrute

  • 70 gmaustamatonta tuorejuustoa (1/3 paketista)
  • 1 dlmaitorahkaa
  • 1 rklhunajaa

pinnalle

  • 30 gpekaanipähkinöitä (tai muita pähkinöitä)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa n. 17×17 cm neliönmallinen uunivuoka tai 22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja intiaanisokeri kulhossa paksuksi vaahdoksi, kunnes voit piirrellä kuvioita vatkaimella ja ne jäävät pintaan useaksi sekunniksi. Lisää ensin puolet jauhoseoksesta ja puolet kahvista. Kääntele varovasti nuolijalla sekaisin. Lisää porkkanaraaste ja sekoita. Lisää loput jauhot, loppu kahvi ja öljy ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 20 minuuttia alatasolla, kunnes pohja on kullanruskea ja haarukkaan ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.

Tee kuorrute. Sekoita kulhossa tuorejuusto, maitorahka, hunaja (ja vanilja). Levitä pinnalle. Rouhi pähkinöitä ja ripottele pinnalla.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä