Maku

Kevyt porkkanakakku – klassikon raikkaampi versio, jota voi ottaa santsipalasenkin!

50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
Kevyt porkkanakakku saa makua kanelista ja peittyy paksuun kevennettyyn tuorejuustokuorrutteeseen. Tätä herkkua voi nautiskella toisenkin palasen hyvällä omallatunnolla!
KA
3.9
3
Julkaistu: 22.2.2015


Ainekset (9 palaa)

Kevyt porkkanakakku

  • 2 kplporkkanaa (2 dl raastetta)
  • 2 dlspelttijauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 2 kplkananmuna
  • 3/4 dlintiaanisokeria
  • 1/2 dlkahvijuomaa
  • 2 rklrypsiöljyä

Kuorrutus

  • 70 gmaustamatonta tuorejuustoa (1/3 paketista)
  • 1 dlmaitorahkaa
  • 1 rklhunajaa

Pinnalle

  • 30 gpekaanipähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
Tulosta

Kevyt porkkanakakku valmistuu näin:

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa n. 17×17 cm neliönmallinen uunivuoka tai 22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja intiaanisokeri kulhossa paksuksi vaahdoksi, kunnes voit piirrellä kuvioita vatkaimella ja ne jäävät pintaan useaksi sekunniksi. Lisää ensin puolet jauhoseoksesta ja puolet kahvista. Kääntele varovasti nuolijalla sekaisin. Lisää porkkanaraaste ja sekoita. Lisää loput jauhot, loppu kahvi ja öljy ja sekoita varovasti tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 20 minuuttia alatasolla, kunnes pohja on kullanruskea ja haarukkaan ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.
  4. Tee kuorrute. Sekoita kulhossa tuorejuusto, maitorahka, hunaja (ja vanilja). Levitä pinnalle. Rouhi pähkinöitä ja ripottele pinnalla.

Vinkki!

Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa mehevän porkkanakakun resepti!

3 kommenttia