Maku

Porkkanakakku-granola

35 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
30 min
Granola on myslin herkullisempi ja kokkareisempi versio, ja tämä granola on porkkanakakun aamupalaversio. Granola saa makeutensa luonnollisesti hunajasta ja omenasoseesta.
5
0
Julkaistu: 19.3.2015


Ainekset (1 annosta)

  • 4 dlkaurahiutaleita
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 tlkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 dlhasselpähkinää (karkeasti rouhittuna)
  • 1/2 dlpekaanipähkinää (karkeasti rouhittuna)
  • 1/2 dlkookosöljyä
  • 1/2 dlhunajaa
  • 1/2 dlomenasosetta (esim. Biona)
  • 1/2 dlrusinoita
Tulosta

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.

Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, yhdistä kaurahiutaleiden kanssa. Lisää kaneli ja jauhettu muskottipähkinä.

Sulata kookosöljy mikrossa, yhdistä siihen hunaja ja omenasose. Sekoita tasaiseksi.

Rouhi pähkinät karkeasti, lisää kaurahiutaleiden joukkoon. Yhdistä märät aineet kuiviin ja kääntele lopuksi rusinat sekaan.

Levitä granola leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, paista uunin keskitasolla n. 20-30 minuutin ajan tai kunnes pähkinät ja kaurahiutaleet ovat saaneet hieman väriä ja tuntuvat rapsakoilta.

Ota uunista ja riko lastalla hieman pienemmiksi paloiksi. Anna jäähtyä ja kaada sitten kannelliseen astiaan. Säilytä huoneenlämmössä.

Kommentoi »