Porkkanakääretorttu

1 h 10 min
4.7
0

Porkkanakääretorttu

Keitä porkkanasta ihanaa sitruunalla piristettyä curdia ja täytä kääretorttu tällä ihanan oranssilla tahnalla. Superkaunista ja hyvän makuista!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhetta)

Porkkanacurd

  • 250 gporkkanaa
  • 130 ghillo-marmeladisokeria (eli 1 1/2 desiä)
  • 2 dlsitruunamehua (2:n sitruunan mehu)
  • 50 gvoita (huoneenlämpöisenä)

Lisäksi

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlpuolukoita
  • 3 rklhasselpähkinöitä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista porkkanacurd. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi vähässä vedessä, valuta ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Keitä hilloa noin 10 minuuttia sekoitellen. Anna jäähtyä. Vatkaa sekaan voi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon ja kääntele tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.

Levitä n. 2 1/2 dl täytettä jäähtyneen pohjan päälle. Kääri rullaksi.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä kermavaahto kääretortun päälle tai tarjoa erikseen. 

Koristele halutessasi puolukoilla ja pähkinöillä.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä