Porkkanajuustokakku

3 h 30 min
4.1
2

Porkkanajuustokakku

Pohjalla ihanan mehevä ja pehmeä porkkanapiirakka, päällä täyteläinen juustokakku, voiko paljon ihanampaa yhdistelmää olla.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Sari Kalliomäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Porkkanajuustokakkupohja

  • 2 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplporkkanaa (noin 150 grammaa)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkanelia
  • 120 gvoita (sulatettuna)
  • 1/2 dlappelsiinimehua
  • 3 rklvaahterasiirappia

Juustokakkutäyte

  • 500 gmascarponejuustoa
  • 200 gtuorejuustoa (appelsiinin makuista)
  • 200 gtuorejuustoa (vaniljan makuista)
  • 4 kplliivatelehteä
  • 1/2 dlappelsiinimehua

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Valmista porkkanajuustokakku näin:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Yhdistä kuivat aineet. 

Lisää taikinaan jauhoseos, voisula, appelsiinimehu, vaahterasiirappi ja lopuksi porkkanaraaste.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin.

Levitä taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa  175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.

Sekoita täytteen juustot tasaiseksi. Mausta halutessasi sokereilla.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet kuumennettuun mehuun.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon.

Levitä täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Irrota porkkanajuustokakku vadille.

Koristele porkkanajuustokakku mantelirouheella.

Vinkki!

Saat kakusta helposti gluteenittoman, kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä