Porkkanacarbonara viimeistellään köyhän miehen parmesaanilla – ota ohje talteen!
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Carbonara saa lisämakua ja väriä väriporkkanoista. Viimeistele italialaiseen tapaan kuivahtaneesta leivästä tehdyllä rapealla murulla eli köyhän miehen parmesaanilla. Nappaa resepti!

Reseptin ainekset 4 annosta
300 gspagettia
140 gpekonia
3väriporkkanaa (tai tavallista oranssia)
1pieni punasipuli
2valkosipulinkynttä
2munaa
2 dlruokakermaa
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Rapea leipämuru
150 grapeakuorista, kuivahtanutta vaaleaa leipää
25 gvoita
1½ rkloliiviöljyä
2–3 rkltuoreita yrttejä hienonnettuna tai 2–3 tl kuivattuja yrttejä (esim. salviaa ja persiljaa)
Lisäksi
salviaa
Porkkanacarbonara – ohje:
- Valmista leipämuru. Hienonna leivät monitoimikoneessa leikkuuterällä tai tehosekoittimessa. Paahda murua kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutti. Lisää öljy ja yrtit. Paahda, kunnes seos on kullanruskeaa ja rapeaa. Anna jäähtyä.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Suikaloi pekoni. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit.
- Paista pekoni pannulla omassa rasvassaan rapeaksi. Lisää porkkanaraaste ja sipulit. Jatka paistamista noin 5 minuuttia.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Valuta pasta ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita porkkanapaistos ja munaseos kuumaan pastaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele halutessasi salvialla. Tarjoa porkkanacarbonara heti leipämurun kanssa.
Katso myös suosittu perinteisen pasta carbonaran ohje!