Kotivinkki

Kukkaketo uunista ulos! Näyttävät mutta helpot porkkana-vaniljapullat saavat makua ja väriä pirteästä juureksesta

1 h 35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 15 min
Porkkanasose antaa pullataikinalle kauniin kultaisen sävyn. Levitä kierrepullien väliin valmista ­vaniljakreemiä ja leikkaa pullat söpöiksi kukiksi. Poimi porkkana-vaniljapullien resepti!
KA
3.9
0
Julkaistu: 27.9.2021


Ainekset (Noin 13 kpl)

  • 1 dlporkkanasosetta
  • 2 dlmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 7−8 dl vehnäjauhoja
  • 75 gvoita (huoneenlämpöisenä)

Täyte

  • 1 prkvaniljakreemiä (Valio)

Voitelu

  • muna
Tulosta

Porkkana-vaniljapullat valmistuvat näin:

  1. Lämmitä porkkanasose ja maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja voi. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyk-si (60 × 45 cm). Levitä vaniljakreemi levylle. Rulla levy pitkältä sivulta tiukaksi rullaksi. Jaa rulla noin 2 sentin paloiksi.
  3. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa veitsellä 4 viiltoa pullan reunasta kohti keskustaa.
  4. Kohota pullia liinan alla 30 minuuttia. Voitele munalla. Paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. Viimeistele pullat tomusokerilla.

Kommentoi »