Kotivinkki

Salviaa, kylmäsavulohta, porkkanaa – ja ripaus sokeria! Yllättävä aines viimeistelee porkkana-salviapastan herkullisuuden

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Porkkana-salviapasta höystetään kylmäsavulohella. Vienosti makeat porkkanat ja suolainen lohi ovat ihana, ihana pari. Ripaus sokeria porkkanoille korostaa juureksen omaa makeutta.
0
0
Julkaistu: 13.10.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gporkkanoita
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlsokeria
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsalviaa (hienonnettuna)
  • 50 gpehmeää voita

Lisäksi

  • 400 gpastaa
  • 100 gkylmäsavulohta
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 prkranskankermaa
Tulosta

Porkkana-salviapasta valmistuu näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi, isommat neljään osaan, ja laita uunivuokaan. Ripottele suola, sokeri ja pirskottele öljy porkkanoille.
  2. Hienonna salvia ja sekoita voin joukkoon. Pane voi nokareina porkkanoiden päälle ja kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Porkkanat saavat jäädä napakoiksi.
  3. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  4. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Valuta kypsä pasta ja kääntele porkkanat sulaneen voin ja kylmäsavulohen kanssa pastan joukkoon. Purista mausteeksi loraus sitruuna­mehua. Jaa porkkana-salviapasta lautasille ja lusikoi ranskankermaa päälle.
Kommentoi »