Maku

Porkkana-pähkinärieskat

30 min
4.7
1

Porkkana-pähkinärieskat

KA
LA
MU
1
4.7
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (9 kpl)

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlvehnäleseitä (tai Kolmen viljan leseseosta, Kuidukas)
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlporkkanaraastetta
  • 1 dlsuolapähkinöitä
  • 2 dlkermaviiliä (laktoositon)
  • 1/2 dllaktoositonta maitojuomaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklhunajaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Sekoita kuivat ainekset keskenään.

Kuori ja raasta porkkana raastimen hienolla terällä.

Rouhi pähkinät pienemmiksi.

Sekoita kaikki ainekset nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty.

Ota taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperille uunipellille väljästi ja taputtele ne lusikan selällä litteiksi.

Paista porkkana-pähkinärieskoja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

*Porkkana ja pähkinät tekevät rieskoista meheviä ja täyttäviä. Pelkkä sipaisu margariinia riittää päälliseksi.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä