Maku

Porkkana-naattipestosalaatti

35 min
0
0

Porkkana-naattipestosalaatti

GL
MU
0
0
Paahdetut porkkanat saavat kaverikseen naateista surautetun peston. Voit tehdä porkkanasalaatin etukäteen, mutta lisää tuoreet yrtit vasta juuri ennen tarjoilua.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Salaatti

  • 1 kgporkkanoita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1–2 dltuoreyrttiseosta (esim. rucolaa ja basilikaa)

Naattipesto

  • 1 dlporkkanan naatteja
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkubasilikaa
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 2 dloliiviöljyä
  • 1 dlparmesaania (raastettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlroseepippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori porkkanat tarvittaessa. Leikkaa ne reiluiksi viipaleiksi. Valele porkkanat öljyllä ja mausta suolalla.

Paahda porkkanoita 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, mutta niissä on vielä purutuntumaa.

Valmista sillä aikaa pesto.

Huuhdo naatit huolellisesti, poista nahistuneet lehdet, leikkaa varret pois ja kuivaa naatit.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa basilika, naatit, valkosipuli, sitruunamehu, siemenet ja 1 dl öljyä korkeaan kannuun ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi.

Lisää parmesaaniraaste ja öljyä, kunnes saat haluamasi paksuisen peston.

Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

Kaada porkkanat kulhoon ja sekoita pesto joukkoon. Sekoita tuoreet yrtit jäähtyneisiin juureksiin juuri ennen salaatin tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä