Maku

Porkkana-linssikeitto

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1
0


Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgporkkanoita
  • 1 kplsipuli
  • 2 tlcurrytahnaa
  • ½ kplkasvisliemikuutio
  • 1,2 lvettä
  • 400 gkookosmaitoa purkissa
  • 2 dlpunaisia linssejä

Tarjoiluun

  • 1 kplpurkki säilöttyjä kikherneitä
  • 1 tlcurrytahnaa
  • 1 rklrypsiöljyä
Tulosta

Kuori ja kuutioi sipuli sekä porkkanat. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota currytahnaa ja kuutioitua sipulia hetki. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutio. Huuhtele linssit hyvin lävikössä ja lisää kattilaan, anna kiehua noin 5 minuutin ajan. Lisää kuutioidut porkkanat ja lisää tarvittaessa vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä. Lisää kookosmaito ja anna keiton olla hetki liedellä. Soseuta keitto blenderissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.

Huuhtele kikherneet lävikössä ja valuta hyvin. Sekoita currytahna rypsiöljyyn, sekoita hyvin kikherneiden joukkoon. Levitä kikherneet leivinpaperilla peitetylle pellille. Paahda kikherneitä 200 asteisessa kiertoilmauunissa noin 10-15min. Vahdi etteivät kikherneet pääse palamaan. Tarjoile keiton kera.

MITÄ PIDIT?
1
Kommentoi »