Maku

Porkkana-lesepuustit

1 h 20 min
3
0

Porkkana-lesepuustit

KA
LA
MA
MU
0
3
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 25 ghiivaa
  • 3 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlhunajaa
  • 1 1/2 dlvehnäleseitä
  • 5 dlporkkanaraastetta
  • 7 dlgrahamjauhoja
  • 2 rklruokaöljyä

Täyte

  • 2 rklruokaöljyä
  • 5 dlporkkanaraastetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 dltuoretta rakuunaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, hunaja, leseet ja porkkanaraaste.

Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää loppuvaiheessa myös öljy. Kohota taikinaa puoli tuntia.

Valmista täyte. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää porkkanaraaste ja kuullota pehmeäksi.

Hienonna rakuuna. Mausta porkkanat suolalla, pippurilla ja rakuunalla.

Kauli kohonnut taikina vehnäjauhotetulla pöydällä uunipellin kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä porkkanatäyte levylle ja kääri rullalle. Leikkaa taikinarulla viistosti kolmion mallisiksi paloiksi. Paina kolmion kärki sormella alas, kuten korvapuusteja tehdessä ja kohota.

Paista porkkana-lesepuustit 200 asteessa noin 20 minuuttia.

•Tarjoile porkkana-lesepuustit esimerkiksi rakuunalla maustetun tuorejuuston kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä