Porkkana-lammasvuoka

50 min
0
0

Porkkana-lammasvuoka

MU
GL
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 5 dlvettä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 2 dlpitkäjyväistä riisiä (basmati)
  • 1 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 400 gporkkanaa (kuorittuna)
  • 4 dllihalientä
  • 250 gsavustettua lammasta
  • 1/3 rkltuoretta timjamia
  • 1/2 tltuoretta rosmariinia
  • 1/2 tlvalkopippuria (rouhittuna)
  • 1 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 100 gcheddarjuustoa (viipaleina)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Lisää huuhdotut riisit, silputtu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Keitä noin 12 minuuttia. Voitele uunivuoka rasvalla ja kaada kuuma riisi vuokaan.

Viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Keitä porkkanoita lihaliemessä noin 3 minuuttia.

Suikaloi lämminsavulammas tai palvikinkku ja levitä suikaleet riisin päälle. Valuta lihaliemi porkkanaviipaleista kulhoon, lisää joukkoon mausteet ja kaada liemi vuokaan. Levitä päälle juustoviipaleet ja asettele porkkanaviipaleet juustoviipaleiden päälle limittäin. Pane rosmariinioksa porkkanaviipaleiden päälle.

Kuumenna ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Tarjoa porkkana-lammasvuoka raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä