Maku

Porkkana-kikhernekeitto

1 h 20 min
MU
GL
4.75
0


 

Tulosta
Teksti Saara Törmä

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 gporkkanaa
  • 300 gsipulia
  • 9 dlvettä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 230 gkikherneitä (säilyke)
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori ja lohko porkkanat ja sipulit. Nosta vihannekset kattilaan ja lisää joukkoon vesi, viini ja liemikuutiot. Kuumenna seos ja anna poreilla hiljakseen kannen alla noin tunnin ajan.

Huuhtele kikherneet siivilässä ja lisää keiton joukkoon. Nosta kattila syrjään ja soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää kerma sekä mausteet ja tarkista maku. Jäähdytä keitto.

MITÄ PIDIT?
4.75